+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 17:00
3

Галерија

Програма на патувањето

Екскурзија Будимпешта и Виена

(со автобус - 6 дена / 3 ноќевања)

ПРОГРАМА

ПРВ ДЕН 

Поаѓање за Будимпешта од Македонија.

Патот води преку Скопје, граничниот премин Табановце, Белград. 

Патувањето продолжува низ Војводина, се влегува во Унгарија, ноќно возење со попатни одмори

 

ВТОР ДЕН 

Пристигнување во Будимпешта.

Панорамски разглед на  Будимпешта

Пешта - Споменикот на Милениумот, Операта, улиците Андраши, Ваци, Парламентот, црквата Св. Стефан, мостовите на Дунав...

Будим - Цитаделата, Кралската палата, црквата на кралот Матејас, Рибарската тврдина...

Слободно време низ стариот дел.

Пристигнување во хотел, сместување и слободно време за одмор.

Вечера

После вечерата Kрстарење со брод по Дунав.

Враќање во хотелот     Ноќевање.

 

ТРЕТ ДЕН

Појадок.

Поаѓање за Св. Андреа (Сентандреа)

Разглед и слободно време.

Св. Андреа (Сентандреа) е живописно градче во кое се негуваат   старата архитектура и народните ракотворби, со голем број на винотеки, рибни ресторани, музеи, галерии и цркви. Слободно време за индивудална прошетка.

Посета на шопинг центарот Арена  Плаза.

Поаѓање за хотел

Слободно време за одмор.

Вечера

Забава во дискотека

Враќање во хотел

Ноќевање.

 

ЧЕТВРТИ ДЕН 

Појадок.

Разглед на Будимпешта – ЗОО,   Тропикариум и Лавиринтот.

Слободно време низ центарот на Будимпешта.

Враќање во хотел, одмор.

Вечера во традиционален ресторан –(традиционална вечера со културно-уметничка програма).

Враќање во хотел. Ноќевање.

 

ПЕТТИ ДЕН 

Појадок,

Одјавување од хотелот

Поаѓање за Виена.

Попатен панорамски разглед на Виена со професионални туристички водичи, разгледување на: Дворецот Шенбурн, Палатата Хофбург,    

Плоштадот Рингштрасе, Катедралата Св.Стефан и Стефанплац, Парламентот, Виенската опера, дворецот Белведере, Ратхаус и др ...

Слободно време за прошетка по улицата Мариахилфер штрасе и индивидуални разгледи.

Тргнување за Македонија.

Ноќно возење со попатни одмори.

 

 

Забелешка

Во цената на аранжманот е вклучено:

 • Превоз со туристички автобуси од превозникот А.Д.Галеб – Охрид, со по два возачи на наведената релација по програмата, автобусите се климатизирани, со аудио и видео опрема.
 • Сместување во хотел  3*,  во1/2 и 1/3 за учениците и 1/2 за пратителите, на база 2 полу пансиони и 1 ноќевање со појадок , доручек и вечера на шведска маса со избор од повеќе јадења.
 • Задолжителна програма-разглед на Будимпешта, Св. Андреа, Виена со локални водичи
 • Посета и влезници за сите знаменитости према програмата
 • Посета со вклучени влезници за Зоолошка градина и Тропикариум.
 • Локални професионални водичи за Будимпешта, Св. Андреа, Виена

     (српски или англиски јазик), 1 водич по автобус

 • Ноќно крстарење во  Будимпешта
 • Забава во дискотека со вклучена влезница
 • Вечера во национален ресторан со вклучен фолклорен програм и музика.
 • Задолжително патничко осигурување
 • Организација и водство на патувањето со лиценцирани туристички придружници од агенцијата.

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

 • Плаќање на евентуални штети доколку се случат во хотелот
  (за направената штета трошоците ги сноси лицето кое ја направило штетата)

Повратен депозит за евентуална штета во хотелот 15 евра по ученик.

Сподели со пријателите: