+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 20:00
од 219
***
3
BB
превоз
3

Минхен – Баварска “Метропола со душа”, еден од најубавите градови во Германија, културен и боемски центар, град со бројни историски споменици кои зборуваат за вековните Баварски владетели од  династијата Вителсбах, многубројни ремек дела од модерната технологија и архитектура како што е и познатата Алианс – Арена. Светски центар на саеми и град на пивници,  кои со сигурност ќе ги натераат посетителите да ја почуствуваат  типичната баварска атмосфера со свежо точено пиво и коленица.

10 места за посета:

1. Мариенплац
2. Плоштадот Виктуалиенмаркт
3. . Дворецот Нимфенбург
4. Дворецот Блутенбург
5. Англиската градина
6. Дворецот Шлајсхајм
7. Каролиниот плоштад со обелискот
8. Карсплац
9. Операта
10. Олимпискиот комплекс

Галерија

Ценовник

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 219 €

Italia Hotel *** – цена 249€

Hotel Wallis ***- цена 258€

 

Програма на патувањето

1 ден:
Наша препорака: започнете од дворецот Нимфенбург, летната резиденција на Вителсбахови, резиденција Максимилианеум, националната опера и театар, галерија на нови и стари Пинакотеки, центарот на градот со Мариенплац, плоштадот Виктуалиенмаркт. Во вечерните часови задолжително посетете некоја од локалните пивници каде што ќе имате можност да дегустирате многубројни баварски пива. Ноќевање

2 ден:
Наша препорака: овој ден посветете го на за посета на двата големи дворца во барокен стил во Нимфенбург и Обершлајсхајм кои сведочат за кралското минато на Баварија. Дворецот Нимфенбург (Schloss Nymphenburg) е 6 км северозападно од центарот на Минхен и опкружен е со прекрасни паркови и зеленило и се смета за една од најубавите кралски резиденции во Европа. Северозападно од него, на околу 2 км се наоѓа дворецот Блутенбург, стара резиденција на војводите со црква од доцниот готски период. Дворецот Фирстенрид , барокен дворец сличен на дворецот Нимфенбург, но значително помал, бил изграден во истото време само во југозападниот дел на Минхен. Вториот по големина барокен дворец е дворецот Шлајсхајм, кој се наоѓа во Обершлајсхајм, периферна населба од градот, и овој комплекс има три посебни резиденции: стариот дворец Шлајсхајм, новиот дворец Шлајсхајм и дворецот Лустхајм. Во вечерните часови не заборавајте да вкусите од баварските бели колбаси… Ноќевање.

3 ден:
Наша препорака: дозволете си слободно време за релаксација во Зеленото срце на Минхен,  градскиот парк во близина на центарот на градот со површина од 3,7 км² (поголема од Централ парк во Њујорк), еден од најголемите урбани јавни паркови во светот кој нуди патеки за џогирање и патеки на пешачење. Паркот бил проектиран и изведен од страна на Бенџамин Томпсон, гроф од Румфорд, Американец, и служел како место за работа и задоволство за скитниците и бездомниците. Денес, тој е посебен парк во кој има пивска градина (Biergarten) и кинеска пагода. Ноќевање.

4 ден: Одјавување од хотел. Индивидуален трансфер до аеродром. Два часа пред лет е потребно да бидете на аеродром

Забелешка

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:

  • Авионски превоз на релација :Скопје-Мемингем-Скопје
  • Хотелско сместување *** на база 3 ноќевања со појадок
  • Аеродромски такси
  • кабинската торба со  димензии 42х32х25 см

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

  • Трансфер: аеродром – Минхен – аеродром 40€ (информативно)

 

НАПОМЕНА: Цените се информативни и променливи во зависност од расположивоста на слободни места на авион и во хотел.

                     Плаќање во денарска противредност 1 евро = 62 мкд