+389 46 255 600, +389 72 255 600 08:00 - 20:00

Турција со авион

ТУРЦИЈА  се протега на два континента, а ги спојува Истокот, Западот и Ориентот, и тоа од времето на античко-византискиот период, Отоманската, Римската и персиската империја. Граничи со осум држави и излегува на четири мориња. Територијата на Турција во должина е долга околу 1.600 километри, а широка 800 километри. Во светски рамки, Турција е 37. земја според територијата. Цела Турција е планинска земја со поголем број езера и со континентална, океанска и со средоземна клима. Специфичната местоположба на Турција ѝ обезбедува да биде третирана како крстопат меѓу Азија и Европа.

Турција е држава која  во својот состав брои  голем избор на дестинации, атрактивни за посета во текот на целата година, но несомнено  земјата е најпосетена од домашни и странски  туристи  за време на летниот период.

Веселото и гостопримливо население е карактеристично за Турција.

Турската кујна е  многу блиска со нашата и важи за  една  од најдобрите во светот.

 

ПРЕПОРАЧУВАМЕ:
- Проверете ги сатниците на полетување 24 часа пред објавеното - планирано време на полетување.
- Сите сатници-времиња во табелите се дадени во локално време. Организаторот не прифаќа одговорност за промени во сатниците кои се резултат на промени во редот на летање на авиопревозникот, или доколку истите настанат од причини кои не можат да се предвидат. Евентуалното пристигнување во хотелот по полноќ или во раните утрински часови се смета за реализирана услуга. За можните спорови ќе се применува важечката регулатива во авио сообраќајот.

Понудата во ова издание се однесува на ограничен број места. Организаторот не одговара за евентуални ненамерни грешки настанати при техничката подготовка. Организаторот го задржува правото на промена на цените согласно Општите услови на патување.

 

 

 

 

Pages

*****
7
ALL
превоз
од 400
*****
7
ALL
превоз
од 730
*****
7
ALL
превоз
од 825
*****
7
ALL
превоз
од 872
*****
7
ALL
превоз
од 609
*****
7
UAI
превоз
од 543
*****
7
ALL
превоз
од 436
*****
7
UAI
превоз
од 594
****
7
UAI
превоз
од 530
****
7
ALL
превоз
од 437
*****
7
ALL
превоз
од 378
*****
7
ALL
превоз
од 538
*****
7
UAI
превоз
од 472
*****
7
UAI
превоз
од 629
*****
7
ALL
превоз
од 537
*****
7
HB
превоз
од 737
*****
7
UAI
превоз
од 867
*****
7
ALL
превоз
од 358
*****
7
UAI
превоз
од 522
*****
7
ALL
превоз
од 421
*****
6
UAI
превоз
од 560
*****
7
ALL
превоз
од 517
*****
7
ALL
превоз
од 533
*****
7
UAI
превоз
од 1342
*****
7
UAI
превоз
од 647
*****
7
ALL
превоз
од 577
*****
6
UAI
превоз
*****
7
ALL
превоз
од 624
*****
6
UAI
превоз
*****
7
UAI
превоз
од 400
*****
7
BB
превоз
од 509
*****
7
UAI
превоз
од 560
*****
7
UAI
превоз
од 708
*****
7
UAI
превоз
од 803
*****
7
UAI
превоз
од 551
*****
7
UAI
превоз
од 474
*****
7
UAI
превоз
од 497
*****
7
BB
превоз
од 437
*****
7
UAI
превоз
од 574
*****
7
UAI
превоз
од 411
*****
7
UAI
превоз
од 610
*****
7
UAI
превоз
од 614
*****
7
UAI
превоз
од 746
*****
7
ALL
превоз
од 547
*****
7
UAI
превоз
од 673
****
7
ALL
превоз
од 660
****
7
ALL
превоз
од 665
****
7
ALL
превоз
од 342
****
7
ALL
превоз
од 332
****
7
ALL
превоз
од 440
***
7
BB
превоз
од 387
***
7
ALL
превоз
од 275
***
7
ALL
превоз
од 281
***
7
ALL
превоз
од 312